Creatieve workshops

Deze voor alle niveaus toegankelijke workshops versterken het groepsgevoel en garanderen vooral veel plezier. Bovendien ontstaat er een uniek werk als origineel aandenken dat tevens een cadeau kan zijn. 

Een overzicht van al onze workshops:

 

 

 

Workshop schilderen: Gedeeld geheel - 3 h 

Deze schilderworkshop is al vanaf het begin van Tekenstreken een hit! Bij het gedeeld geheel schildert men niet samen op een doek, maar schildert iedereen in eigen stijl een schilderij dat een deel is van een groter werk, namelijk dat van iedereen samen; het gedeeld geheel. Iedereen krijgt een bepaald stukje van een voorstelling om na te schilderen op een eigen doek(canvas).

 

Ieders karakteristieke toets en streken komen op een verbazingwekkende manier samen in het grote geheel: Het schilderij weerspiegelt de groep. Het enthousiasme is dan ook groot als "the bigger picture" klaar is!

 

Het onderwerp (de voorstelling) van het schilderij kan worden toegespitst op de specifieke reden van het samenzijn. Figuratief of abstract. De resultaten van een groepswerk zijn vaak boven verwachting! Zie de voorbeelden hier en vele andere resultaten van deze workshop 

  

 

 

 

 

Workshop schilderen - Happy little trees - 2 h

We treden in het voetspoor van de geweldige Bob Ross.

Iedereen volgt de handelingen stap voor stap van de kunstenaar die ter plekke een landschap maakt. Door te kopieren en aanwijzingen tussendoor maakt zijn eigen unieke versie van dit landschap! And remember: There are no mistakes ..just happy little accidents! :)

 

Workshop Grafitti - 1,5 h

Maak je eigen vette PIECE

Deze coole streetart kun je maken op canvasdoeken en meenemen of toch gewoon een muur (van de workshopaanvrager, dat wel :) )

 

Workshop monoprint - 1,5 h

Deze eenvoudige druktechniek is niet moeilijk maar wel avontuurlijk met geweldige resulaten!

 

Workshop: Cijfers en letters - 3 h

Deze schilderworkshop heeft cijfers & letters als inspiratie en uitgangspunt en leent zich dus uitermate goed voor: * jubilea (40 jaar getrouwd, 10-jarig bestaan, etc.) * verjaardagen (letters van de naam van de jarige en de leeftijd) * vrijgezellenfeest (letters namen toekomstig paar) Getallen en letters hebben, net als kleuren, vaak belangrijke symbolische betekenissen. Deze symboliek is afhankelijk van tijd, land, cultuur, traditie en van plaatselijke omstandigheden. De meeste mensen hebben favoriete getallen en letters. Voor deze workshop kunnen ook tekens en/of symbolen gebruikt worden als uitgangspunt. Kan ook met de monoprint techniek.

 

       

 

 

Workshop schilderen: Boogie woogie Stamp workshop - 1 h

Iedereen maakt een persoonlijke stempel met een eigen (geometrische) vorm waarmee met blokinkt op een groot vlak een dynamische compositie wordt gemaakt (alla Mondriaans Boogie Woogie bijvoorbeeld). Actieven en snelle workshop!

 

Workshop: Basquiatten - Action Paint - Mixed media - 3 h

In deze workshop werken we in het spoor van Jean Michel Basquiat - worden allerlei andere materialen naast verf gebruikt Lekker spontaan /ruig werken op muziek - steeds met een paar mensen tegelijk.

 

Schilder workshop: Zin in verbeelding - 3 h

Begeleiding: Marloes Bomers In deze workshop gaan we uit van een tekst, deze kan geleverd worden door de groep.

Voorbeeld: * het lievelingsgedicht van de jarige * een waardevolle songtekst * een levensmotto * een levensverhaal Deze tekst of een gedeelte ervan is het uitgangspunt om de ideeënstroom in een bepaalde richting te sturen. Naar aanleiding van de tekst maakt iedereen een schilderij op hetzelfde formaat dat samen gebracht wordt als een Leporello (harmonicaboek). Een geweldig cadeau!

 

Schilder workshop Verbeeldingskunst! - 2,5 h

In deze workshop gaan de deelnemers n.a.v een gedetailleerde beschrijving van een bestaand schilderij een eigen versie van dit schilderij maken -naar hun interpretatie zonder dit schilderij te hebben gezien! Het schilderij wordt beschreven “ de beeltenis, compositie en kleuren - en  de inhoud “  Als ieders schilderij klaar is, wordt ook het oorspronkelijke werk getoond! Heel boeiend en verrassend! Deze workshop is geweldig om te doen n.a.v. een favoriet schilderij van iemand maar kan ook n.a.v. een bepaalde foto.

 

Schilder workshop Beestachtig - 2,5 h

De Beestachtige workshop is een interactieve activiteit waarbij ieder aan het werk gaat met een dier als metafoor voor zichzelf. Naar aanleiding van de uitgekozen metafoor tekent ieder zijn/haar dier in houtskool. Vervolgens worden duo's uitgedaagd hun dieren aan elkaar te koppelen. Er ontstaat één samengesteld dier dat beide personen vertegenwoordigt. Het paard en de tijger worden ‘esthetisch gemanipuleerd’ tot een nieuw levend wezen. De kat en muis dansen samen op tafel. Uiteindelijk ontmoeten de nieuwe creaties elkaar in een kleurrijke scène in een gezamenlijk schilderij.

 

 

Schilder workshop: Kwaliteiten landschap - 3 h

De kwaliteiten landschap workshop  is een interactieve activiteit waarbij de deelnemers in het zonnetje worden gezet. Beeldende spelvormen dagen de deelnemers uit, gezamenlijk een abstract landschap te ontwerpen. Als inspiratiebron voor het landschap gebruiken we een kwaliteit van ieder. Alle kwaliteiten samen vormen het landschap.

 

Workshop beeldhouwen Stonestory - 3 h

In deze workshop haalt iedereen een eigen unieke vorm uit een stuk speksteen. Laat je inspireren door de steen - wat zit er in? Wat wil eruit gehaald worden?

Is there a bear inside? 

 

Workshop boetseren - 1,5 - 3 h

Lekker met de handen in de klei! Niet moeilijk maar heel leuk!

De begeleiding helpt je maken wat je wil.

 

 

Workshop Tribe Totum: 3D workshop  - 2,5 h

Een heuze totumpaal maken voor je tribe - iedereen maakt een eigen deel - ze worden gestapeld en daar is ie!

 

Workshop Totum/Spirit animal: 3D workshop  - 2,5 h

Wat is een dier waar je verwantschap mee voelt  - je spirit /totum animal?

Dat dier gaan we verbeelden in 3D

 

Workshop Schilderen: Still Life  - 2,5 h

Een stilleven schilderen kan op vele manieren, neem Picasso of Matisse als voorbeeld of bij voorbeeld Morandi - twee verschillende werelden.

Het onderwerp voor het stilleven kan aangepast worden op de reden van samenzijn; glazen wijn/eten als onderwerp voor de bourgondiër, een wereldbol voor de reiziger/reisorganisatie, gitaar voor de gitarist, wandelschoenen voor de hiker,..etc.

Kan ook in zwart wit/ grijstinten (grisailles) of een ander paklet zodat de stillevens samen een geheel kunnen vormen dat een kunstwerk is dat cadeau gegeven kan worden (zoals op de foto hieronder bijvoorbeeld)

 

 

 

 

Workshop Tekenen: Modeltekenen - 2,5 h

De menselijke figuur, boeiend en complex, staat centraal in deze klassieke workshop. Er wordt gewerkt naar (naakt)model in korte en langere standen. Met duidelijke opdrachten worden er een aantal tekeningen gemaakt in houtskool en conte. Geconcentreerd waarnemen en tegelijkertijd je eigen handschrift de ruimte geven zijn hierbij belangrijk. Een enorme uitdaging!

 

Workshop: Portrettekenen - 2,5 h

Portretteer als groep degene die in het zonnetje wordt gezet! In deze workshop staat degene die het kunstwerk krijgt centraal en wordt diegene dan ook door de groep geportretteerd: een hele leuke en persoonlijk herinnering aan een bijzondere dag. Het fascinerende menselijk gezicht/ hoofd heeft een complexe vormrijkheid. Het is dan ook een echte uitdaging iemands gelijkenis en uitstraling weten te treffen in een tekening. We zullen deze uitdaging aangaan in verschillende oefeningen en met diverse materialen. Groepen kunnen elkaar proberen te treffen wat een heuse portrettengalerij oplevert.