De Achterhoek staat bekend om zijn coulissenlandschap, bosrijke gebieden die worden afgewisseld met weilanden en akkers en hier en daar een boerderij. In deze ruime en rustige omgeving ligt de locatie van Tekenstreken; de Saksische boerderij en schoppe van  't Goed Rietberghe

Het verblijf is op basis van volpension

 

 

 

 

' t Goed Rietberghe

't Goed Rietberghe is een mooie oude Saksische boerderij uit 1804 met een schoppe (de oude Achterhoekse benaming voor schuur) en een geweldige atelierruimte. Het heeft een grote tuin van ongeveer een halve hectare met mooie bomen, doorkijkjes en prachtige ruime uitzichten.

 

t Goed Rietberghe is al sinds 2000 de vaste stek van Tekenstreken voor de creatieve cursussen & workshops.

De locatie leent zich perfect voor creatieve groepen. Er zijn grotere ruimten waar je samen kunnen zitten, maar ook voldoende hoekjes en zitjes als mensen zich even willen afzonderen.

 

De historische elementen zoals de oorspronkelijke gevel uit 1804 met de geweldige voordeur met de mooie levensboom erboven en de oude gebinten die zijn overal te zien zijn, geven 't Goed Rietberghe het authentieke karakter. De kracht en kunde die hiervanuit gaan zijn inspirerend.

Beide huizen zijn ingericht met kunst, boeken, design, Afrikaanse meubels en andere bijzondere spullen, die op vergelijkbare manier verrijkend werken.

Samen vormen ze het hart van 't Goed Rietberghe.

 

 

 

Buiten biedt het huis rust en veel ruimte. In de grote tuin kun je heerlijk genieten van mooi weer  Er zijn verschillende zithoeken en terrassen om met de zon mee te draaien of juist beschut te zitten. Met lekker weer kunnen aan alle kanten van de boerderij deuren open en is het echt een heerlijk buitenhuis. Er zijn meerdere terrassen om buiten te leven; buiten schilderen en eten, bij een vuurtje zitten en naar de sterren kijken.

 

Maar alle seizoenen hebben hun charme.

In de herfst en winter is de boerderij perfect als retraite; je terugtrekken in het comfortabele huis.

Lekker schilderen in het atelier En daarna lekker bij de houtkachel en genieten van de sauna natuurlijk!

 

Atelier

Het lichte atelier heeft grote raamdeuren die naar buiten opengezet kunnen worden, zodat de atelierruimte tot buiten uitbreidt.

Heerlijk werken! Natuurlijk zal er zo veel mogelijk buiten gewerkt worden als mogelijk maar mocht het weer tegen zitten dat zijn er genoeg overdekte  plaatsen om beschut te kunnen werken. 

 

 

Slapen

De deelnemers van de cursussen verblijven in  leuke en charmante kamers van de Boerderij en de Schoppe, er zijn één of tweepersoons of meerpersoonskamers, de eerste zijn het snelst gereverveerd. De Boerderij is groot en heeft grote vertrekken en 10 kamers met mogelijkheden tot 20 logies. De vrijstaande Schoppe is ook ruim en is een heerlijk vakantiehuis voor 6 tot 8 personen. Naast de gebruikelijke sanitaire voorzieningen is er een sauna aanwezig in de boerderij

 

En we hebben ook onze wagonette, tuinkamer, onze naam voor de pipowagen die onder de dennen staat. Ervaar het buitenleven en het bohemiengevoel in dit fijne gezellige privedomeintje. Met gebruik van de benedenbadkamer van de Schoppe. (heeft geen ingebouwde sanitaire voorzieningen)

 

   

  

 

 

  

 

Omgeving

In de omgeving van de boerderij zijn vele fiets- en wandelmogelijkheden, zoals de kerkenpaden die overal zijn aangelegd in de Achterhoek voor fietsers en wandelaars  Er is een kastelen- en wijnroute, er zijn mooie (thee) tuinen te bekijken en er zijn vele natuurgebieden: de bossen van Zelhem, Ruurlo, Lochem en Barchem, het Vragender veen en 't Zwilbroekse veen. Daarnaast zijn de Bredevoortse boekenmarkt en dichtbij gelegen kasteel Ruurlo (met museum MORE Ruurlo), de Slangenburcht, en stadjes als Winterswijk, Zutphen en Gorssel (museum MORE) de moeite van het bezoeken waard.  

 

 

 

 

 

Adres Locatie Tekenstreken

't Goed Rietberghe 

Koolsteeweg 4

7263 TL Mariënvelde

 

Website 't Goed Rietberghe

 

 

Openbaar vervoer

Station Ruurlo of Varsseveld en vervolgens kunt u gebruik maken van de regiotaxi. www.Zoov.nl

Koolsteeweg 4, let op: NIET koolsweg - een dag van tevoren reserveren 

 

Handige links

http://www.geldersestreken.nl/achterhoek/

http://www.achterhoek.nl/

 

Wijnroute http://www.achterhoeksewijnen.nl/

Wandelen http://www.wandelbeeld.nl/

Fietsen fietsverhuur Zieuwent: www.paulknippenborg.nl

Fietsverhuur Ruurlo: http://www.fietsverhuurruurlo.nl/

OV fietsen huren station Varsseveld. http://www.ov-fiets.nl/

De Vrije Vogel fietsknooppuntenkaart: http://www.vv.nl/pages/view/