Alle medewerkers van Tekenstreken zetten hun krachten en talenten in om een goede sfeer te scheppen, waarin verassende dingen worden gemaakt en veel gelachen wordt. Zij willen de gasten zowel artistiek als persoonlijk een goede tijd bezorgen.

Meet de docenten van Tekenstreken:

 

 

Marloes Bomers

Marloes Bomers

Marloes is de oprichter en vaste teken- en schilderdocent van Tekenstreken. Ze is ook verantwoordelijk voor de verschillende creatieve workshops en de samenwerking met andere beeldende kunstenaars en creatieven. 

Marloes heeft gestudeerd aan de HKU in Utrecht -  en aan l'Accademia di belle Arti in Bologna (Italië) en behaalde haar diploma - Autonome vormgeving in 1997. Zij werkt in Amsterdam als beeldend kunstenaar. Marloes Bomers

Marloes Bomers is schilder/tekenaar en werkt ook met inkt, collage en mixed media. Ze werkt zowel naar de waarneming als vanuit de verbeelding. In haar werk komen haar gevoel en denken met hoofd en handen samen. Het komt voort uit haar fascinaties en verwondering en ze omarmt serendipiteit. Ze zoekt naar interessante en vaak grillige vormen die ook andere vormen kunnen vertegenwoordigen. Ze werkt in series waarin ze figuurlijk begint met een onderwerp om uiteindelijk in meer abstract werk uit te komen door te vergroten of verkleinen of door steeds meer weg te laten.

 

Jim Harris

Jim is een meester in het observeren en het treffend en snel vast leggen in verf op doek. En .. hij is er heel goed in dit anderen te leren!

Naar waarneming schilderen is een uitdaging. Leer echt kijken, compositie bepalen en momenten te kiezen waarop je de verschillende onderdelen vastlegt, radicale beslissingen te nemen en je daar aan te houden.

 

Jim is Engels maar geeft les in het Nederlands. Jim Harris studeerde in Bristol in Engeland. Hij woont en werkt sinds 1991 in Amsterdam. Zijn werk wordt vertegenwoordigd door Galerie Martin Mertens in Berlijn en Karlsruhe en bij galerie Roger Katwijk in Amsterdam. Jim Harris FB

 

Dorine van der Ploeg  Dorine is beeldend kunstenaar in Amsterdam.

Dorine van der Ploeg studeerde in juni 2015 af aan de Wackers Academie in Amsterdam onder begeleiding van Jim Harris.

In Dorine’s werk komt haar fascinatie voor ruimtes (zowel binnen als buiten) en de combinatie natuur-structuur tot uiting. Zij heeft een bijzondere interesse voor het ‘onschilderbare’: beslagen ramen, lichtinval, voorbijdrijvende wolken.

 

Dorine experimenteert met het gebruik van olieverf op verschillende ondergronden, variërend van papier en karton, linnen en plastic.  Dorine schildert altijd ter plekke en naar de waarneming, terwijl ze de grens tussen figuratie en abstractie opzoekt.  www.dorinevanderploeg.com

 
Carla Rump

Carla Rump

Carla Rump studeerde aan de HKU en aan l’Accademia di belle arti in Bologna (Italië) waar zij en Marloes elkaar hebben leren kennen. Samen begeleiden zij verschillende cursussen waarin Carla het ruimelijke deel begeleidt.

Beeldhouwen is mijn passie. Liefde voor het ritme van de massa’s, de sfeer, het staan in een ruimte, het spelen met licht, relaties. Het beeld moet leesbaar zijn als een gedicht


 Mia Nakken

Mia Nakken

Mia is zowel beeldhouwer als schilder/ tekenaar. Ze heeft veel kennis over beide disciplines en jarenlange ervaring in lesgeven. Zij begeleidt de Combinatieweek - beeldhouwen, schilderen en tekenen en het Beeldhouwweekend.

Als ik een beeld ga maken, begin ik meestal schetsend, buigend of knippend in papier of andere materialen. Deze manier van werken dwingt tot een creatieve manier van denken (door te doen!) en zo kom ik op originele ideeën. Mijn beelden komen altijd weer uit bij de menselijke gestalte of een deel ervan. Het lichaam is een boeiende vorm en verveelt nooit.