Veel mensen schilderen en tekenen heel graag of lijkt het heel leuk om eens te proberen.

En terecht! Vaak kan het echter lastig zijn om te beginnen, om een onderwerp te kiezen of om jezelf te verbeteren en niet te blijven steken in eenzelfde manier van werken. Onze cursussen bieden hierop een antwoord met een gevarieerd programma waarin zowel de creatieve als de technische aspecten van het tekenen en schilderen aan bod komen.

 

Ontdek hoe spannend een creatief proces kan zijn.

Ontwikkel je talent, verbeelding en techniek.

Stort je in het beeldende avontuur!

 

De teken- en schilder cursussen zijn zowel voor beginners als gevorderden geschikt (tenzij anders vermeld), iedereen werkt op zijn of haar eigen niveau en krijgt daarbij individuele aandacht.

De groepen zijn klein ( 6 -14 personen) waardoor de begeleiding persoonlijk blijft. Waar de één misschien meer talent heeft, heeft de ander meer verbeeldingskracht of experimenteerdrift. Gevorderde deelnemers hebben ervaring en beginners hebben vaak een frisse oorspronkelijkheid. Daarom brengt de wisselwerking onderling vaak nieuwe inzichten. Het is fijn om intensief beeldend bezig te zijn; de inspanning en het plezier tijdens het werken geven grote voldoening. Het is inspannend en ontspannend tegelijkertijd.

 

 

 

 

A composition and every work of art is created in a wondrous interplay between imagination and reason, or between mind and reflection. For there will always be an element of chance in the creative progress. You have to turn the sheep loose before you can start to herd them.

 

        

 

 

Opbouw programma

 

Tekenstrekenweek

De lessen in een weekprogramma beginnen na het ontbijt 10:00 en duren tot de lunch 13:00 In een cursusweek is de middag vrij. In de middagen en avonden kan er vrij worden gewerkt, het atelier is altijd beschikbaar. De middagen en avonden kunnen natuurlijk ook anders worden doorgebracht. Tekenstreken organiseert soms ook (re)creatieve uitstapjes afhankelijk van de belangstelling in de groep. Voorbeelden uit vorige jaren zijn; tekenen in het bos, kunstroutes bekijken, bijwonen van kasteeltuinconcert, tekenen en schilderen in de tuin van kasteel Ruurlo (MORE) of een galerie bezoeken.

 

Tekenstrekenweekend/midweek

In de weekenden en midweekprogramma werken we ook 's middags. Vrijdagavond start een weekendcursus na het eten met een introductie en uitleg van het weekend. Zaterdag en zondag wordt er zowel 's ochtends als in de middag gewerkt. Een weekendcursus is dus intensiever dan een weekcursus

 

 

 

 

 

Materialen 

De benodigde materialen om deel te nemen aan de cursus zoals houtskool, acrylverf, kwasten, inkt, potloden, krijt en papier zijn aanwezig en bij de prijs inbegrepen. Er wordt geschilderd met acrylverf, meestal op papier en soms op studiecanvas.

Het is natuurlijk altijd prettig om met eigen penselen te werken en indien iemand graag met andere materialen (zoals olieverf of aquarel) werkt, kan dit natuurlijk.

Dus neem de eigen spullen, zo mogelijk vooral mee.

Als je op doek/canvas zou willen werken kun je deze ook meenemen.

Denk ook aan een schilderschort/kleding en voor werken buiten - een zonnehoed/pet kan fijn zijn en het gras kan nat zijn en het is handig om ook dichte schoenen mee te nemen. 

 

Bij beeldhouwprogramma's zijn de basismaterialen inbegrepen, zoals draad, boetseerklei en gipssteen. De diverse soorten en maten stenen dienen wel per gewicht worden aangeschaft. Denk ook aan werkkleding, handschoenen (hakken) Hier geldt zeker ook dat het sowieso fijn is om met eigen materiaal te werken